Tijdens het Paasweekend hebben de B-teams van HV Born deelgenomen aan het jaarlijkse toernooi in St. Truiden. Het was alweer de 17e keer dat dit toernooi georganiseerd werd en je kon zien dat de organisatie wel enige ervaring had. Alles was prima geregeld en verliep volgens planning.
Er werd in alle leeftijdscategorieën gestreden om de Flanders Trophy. Hiervoor had de organisatie van Handbal Sint-Truiden 4 sporthallen in gebruik. Het deelnemersveld was internationaal en voor de meiden een nieuwe ervaring om ook eens te spelen tegen Duitse en Franse teams. De B2 was in één grote poule ingedeeld en speelde daarin 6 wedstrijden, waarvan er 3 gewonnen werden, 1 gelijk en 2 verloren met als resultaat een gedeelde 4e plaats in de poule.
De B1 speelde 4 wedstrijden in haar eigen poule met als resultaat 4 maal winst. Daardoor waren de kruisfinales bereikt en was United Breda op zondag de tegenstander, die verslagen moest worden om zo de finale te kunnen bereiken. Met een eindstand van 13-9 stond HV Born in de finale Women U16 en moest het team spelen tegen de meiden van Turnerschaft St.Tönis uit Duitsland. Het werd een spannende wedstrijd, waarin uitstekend spel te zien was. Helaas kwamen onze meiden net iets te kort en verloren ze met 10-12. Na enige teleurstelling toch weer lachende gezichten en aansluitend werd de beker voor deze mooie prestatie in ontvangst genomen.

Samengevat, het was een leuk maar ook vermoeiend weekend. De feestavond was top en vooral de overnachting zal bij de begeleiding nog lang in herinnering blijven.
Weer een ervaring rijker vertrok het hele gezelschap voldaan richting Born.