Handbalweekend C-jeugd

Het voorbereidingsprogramma voor de C-jeugd zag er dit jaar iets anders uit dan in voorgaande jaren. Onder andere door de Corona-regels werd door trainer Hub deze keer niet gekozen voor een handbalweek, maar voor een handbalweekend.

Op vrijdag 11 september stond dan ook het complete team met slaapzak en sportspullen voor het gebouw van Jong Nederland klaar voor een afwisselend en intensiefweekend. Na de inrichting van de slaapplekken werd een bezoekje gebracht aan Friture Anjo waarna de meiden naar het vertrekpunt van de dropping werden gebracht. Tijdens deze “walking in the dark” tocht waren hier en daar wat schrikeffecten ingebouwd en werd de buurt in de omgeving van Papenhoven en Graetheide opgeschrikt door gillende- en hysterische handbalmeiden. Gelukkig arriveerde toch weer iedereen veilig op het overnachtingsadres.

Zowel op zaterdag als op zondag stond handbal op de planning. Na het, door enkele ouders, prima verzorgde ontbijt werd koers gezet naar Maasbracht, waar het team was uitgenodigd voor het LimMid-toernooi. Hier werden 3 wedstrijden gespeeld met als eindresultaat een gedeelde 1e plek. Het doelsaldo viel echter in het voordeel uit van HV LimMid. Aansluitend werd een bezoekje gebracht aan het Sjpaorhutje te Nieuwstadtwaar de meiden werden getrakteerd op een broodjeslunch.
Door de korte nachtrust ging daarna iedereen snel naar huis om even bij te slapen, immers op zondag morgen was het alweer vertrekken om 07.30 uur naar Voerendaal.

In Voerendaal waren de meiden te gast bij HV Gemini en ook hier werden 3 wedstrijden gespeeld. Aangemoedigd door een groot aantal ouders werden Gemini, Noav en Blerick verslagen, hetgeen een 1e prijs opleverde. De geschonken wedstrijdbal werd dan ook met plezier mee naar huis genomen. Het weekend werd samen met de ouders afgesloten met een bezoekje aan de Biesenhof te Geleen. Hier werd het laatste sponsorgeld ingeruild voor een lekker ijs.

Voor de teambuilding was het een zinvol weekend en gezien de positieve reacties van zowel de meiden als de ouders mag gesteld worden dat het een leuke ervaring was voor de meiden.
Mede dankzij de ondersteuning van Linda en Fenn is alles prima verlopen en heeft iedereen het naar zijn zin gehad. Ook het financiële plaatje werd, met dank aan de diverse sponsors, positief afgesloten. Hierdoor smaakten de snoep en drank, het ontbijt, de lunch en het ijs nog beter.